Hoe word ik musher ?

Om musher te worden dient men aangesloten te zijn bij een sledehondensportvereniging.

The Inuit Trail v.z.w. is lid van Mushing Belgium die op zijn beurt lid is van de WSA ( World Sleddog Association) een overkoepelende internationale federatie op het europese continent. De club werkt alleen maar met de zes door de FCI (Fédération Cynologique Internationale) en de belgische reglementen uitgevaardigd door de K.K.U.S.H. erkende rassen te weten: de SIBERISCHE HUSKY, de ALASKAN MALAMUTE, de SAMOJEED , de CANADESE ESKIMOHOND , de GROENLANDER en de YAKUTIAN LAIKAS.

Zoals je ziet moeten alle honden in het bezit zijn van een stamboom erkend door de F.C.I. Wij laten sledehonden zonder stamboom en andere rassen toe in onze vereniging. 

Al de honden moeten in het bezit zijn van de geldige inentingsbewijzen. De verplichte inentingen zijn : RABIËS, PARVOVIROSE, CARRE, HEPATITIS en LEPTOSPIROSE. Vergeet ook niet dat de honden die niet deelnemen aan een wedstrijd ook moeten ingeënt worden.Het is aangewezen om zo veel mogelijk besmettingsgevaar te voorkomen. De honden moeten minstens twee maanden voor het begin van de wedstrijden ingeënt worden tegen kennelhoest.

Men is verplicht indien men deelneemt aan de wedstrijden een verzekeringpolis af te sluiten ( familiale verzekering)