The Inuit Trail is sinds 1992 actief in deze mooie sport.

De oprichters van de club, zijnde Bob Mouthaan, Eugene Terryn, Demont Freddy & Willy Beets zijn sinds een tijdje uit de club.

De club werd opgenomen in de F.B.M.F, die zelf aangesloten was bij de FISTC.

Begin 1999 stond er een nieuw team klaar maar had nog weliswaar veel te leren.

In 2005 verlieten wij de F.B.M.F om te verhuizen naar MUSHING BELGIUM die aangesloten was bij de WSA, World Sleddog Association.

Sindsdien groeide de club en hebben wij onze schouders gezet om de Pampasleddograce op te starten en tot een succes te maken in België samen met andere mushers zonder onderscheid tot welke club ze behoren en dit ten voordele van mushers die meedoen aan Internationale wedstrijden.

Een fusie tussen Brussels Mushing vzw en The Inuit Trail vzw werd in 2020 een feit.

Brussels Mushing is een club met een rijke geschiedenis die zelf is ontstaan uit de Siberische Husky club. Zij zijn al jaren een vertrouwde partner in de Belgische mushing scene.

Wij hebben toen een weloverwogen keuze gemaakt en we hadden er alle vertrouwen in dat we een goede toekomst tegemoet gaan.

In onze club hebben we 54 leden, waarvan er 70% actief is in de sledehondensport.

De doelstelling van onze club is de beginnende musher met raad en daad bij te staan.

“Wel ja, mushen is niet zomaar hondjes inspannen en wegwezen”

Een goede verstandhouding in de club en mush for fun primeert op prestatie.

Wat zeker niet wilt zeggen dat prestatie uit den boze is.

Met onze ex-voorzitter Joël Reyniers die diverse ere- plaatsen behaalde op Europese – en Wereldkampioenschappen zijn wij zeker goed vertegenwoordigd. Het seizoen 2003-2004 was ook een succes voor Patrick Naudts met een vierde plaats in de C1 en waar ook Joël Reyniers Europees Kampioen werd op het Europees Kampioenschap FISTC en tevens brons behaalde op het Wereldkampioenschap van de WSA in de achthondenklasse. In 2008 behaalde hij de wereldtitel in de klasse O in ASARNA, Zweden.

Op de Belgische kampioenschappen te Sankt Vith (B) en St- Ulrich am Pillersee (A), La Pesse (FR) zijn er vele leden tot Belgisch Kampioen gekroond. Waaronder Tom Vandewalle (B1;1999), Rudiger De Pauw (D2 ; 1999- C2 ; 2001) , Eddy Martens (C2 ; 2003) , Doms Werner (D1; 2003- 2004 en in 2009) , André Vandeput (O MD ;2002 , A ;  2003), Patrick Naudts (C1 ;2003 – 2004) , Joël Reyniers (O ; 2003) etc.

Velen van onze leden stapten ook over na verloop van tijd van sprint naar mid-distance en longtrail zoals Jean-Luc Dawans, Melis Deheus, Elke Rottier en dit met successen in Zweden, Rusland enz …

Maar ook onze leden dragen bij aan de omkadering van wedstrijden. In onze club hebben wij 3 leden die de volgende functie bekleden. Gwennaëlle Guillaume Race Judge Nationaal, Melis Deheus Racejudge International en onze voorzitter Rudiger De Pauw als Race Marshal.